Apr 28, 2011, 3:15 PM

Тази Любов 

  Poetry » Love
1119 1 3

Тази Любов, толкова крита,
толкова бурна и волна.
Хиляди пъти заключвана в стихове,
хиляди пъти свободна.

Тази Любов, скътала спомени -
цветни парченца коприна.
Бавно налива си минало помнено.
Пие за днес, че я има!

Тази Любов, дълго сравнявана.
Все по-ужасно различна.
Слага си шапката малко наклонена
и се върти на петичка.

Тази Любов, никой не пита.
Прави каквото си знае.
Гледат я хората някак сърдито,
тя на живот си играе.

Тази Любов, толкова дива,
влезе при нас без покана
Някак игриво ни щипна по бузите,
влюби се в нас и остана.

Днес се е сресала много прилично.
Сложила шарена рокля.
После обула две странни обувки.
Виждаш ли – моя и твоя?!
Седнала някак си нервно на прага,
тропа с карченце и тръпне.
Няма търпение вече и чака
да и покажем светът ни.

© Джейд All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??