Топла вечер с вкус на прасковени устни
пулсира върху бялата ми шия.
В такава нощ задръжките разпускам.
Кутията с желания е пълна; изпразни я!
Дами канят - да превземем дансинга,
ноември който е поръсил с листи.
С ръка на кръста ми, харесвам салса,
води ме в огнените нощни ритми.
Плъзни ръката си и малко по-надолу
и притисни ме, сякаш се задава буря.
Убежище си ми! Порталът е отворен
и очертания добива на зова контурът.
Бедрата като напористите бръшляни
около крака ти търсят да се вият,
но ти му позволи секунда да остане
притиснат между нежната им сила,
а после отдръпни се цял. Примамена
ще падна във капана на дъха ти.
Оттам насетне всяко разстояние
помежду ни ще бъде твърде късо -
и ще е нужна дълга нощ да го изминем.
Сложи ме върху топлите звезди,
покорна, всеотдайна, но безименна;
със любовта си "Твоя" ме кръсти!
© Таня Донова All rights reserved.