Тази сутрин не е като другите...
Птича песен буди ме - омайна,
дълго слушам я и чудя се -
тя ли пази пролетната тайна...
Тази сутрин не е като другите...
Топъл вятър по дворове шета,
нежно гъделичка теменугите
и разсмива цъфнали дървета...
Тази сутрин не е като другите...
Зърнах първа лястовица в полет.
В кръговрата си земята буди се
да посрещне чаканата пролет...
© Елена All rights reserved.
Това изречение придава особен смисъл на стохотвореннието.Без него, щеше да е една пролетна картина. Но, тази пролетна картина не е като другите, особена е.