Мистична е тази вечер,
сливат се могъщи сили.
Днес във къща, утре в гледчер
обикалят ни светулки мили.
На тревата седнахме си кротко
и гледаме мрачната синева.
Не съм се чувствал по-бодро
аз никога досега.
Гледаме към тъмните улици
и аз се питам
защо са пусти нощем всички жици.
Няма птици. Тогава да пея сам ще се опитам...
Гледаме към безкрайното чернило.
Аз те хващам за ръка,
а ти ми казваш, че тази вечер нещо се е променило,
че тази вечер мистичен е света.
© Денис Халил All rights reserved.