(Почти по Стивън Кинг)
И си направиха демокрация,
Господи,
по свой образ и подобие...
Изхвърлиха си идолите
и с усърдие ги сквернословиха
през всичките часове на денонощието.
И замениха старите си москвичи
с лъскави червени ферарита,
с триста коня в гърлото...
Вместо мавзолеи-
издигнаха банки,Господи!
И ни свличат кожите за лихви,
а ни ги продават за рубли и долари.
Много от нас,Господи,
забравиха храма
и се молят на тях,като на икони;
и клечат цял ден по кафенетата
и бистрят небивалици.
Легиони от шварценегери
с бухалки и джи ес еми,
с пищови и вериги,
яко надрусани,
пазят новите патриции.
Шварценегерите са свирепи
и добре хранени-и търговците обожават.
И ги застраховат.
Понякога ги опазват.
По-често им устройват погребения
с попове,венци и икони.
И оплаквачки имат,Господи...
Римляните ряпа да ядат.
© Стойчо Станев All rights reserved.
Благодаря за коментара и оценката, Юри!🫤