Apr 8, 2010, 2:28 PM

Те 

  Poetry » Other
542 0 1

 

Те


И ето устните – бедни.

В птици без ято превърнати.

Ето ги сухи. Студени, напукани,

самотници безкрили, спящи.

 

И ето очите – силно разтворени.

В търсачи на скъпия превърнати.

Ето ги мокри, отчаяни,

в тъмнината приветствани.

 

И ето ръцете – силни.

Последната милувка стиснали.

Ето ги, жадуващи за тебе,

с твоите едно да станат.

 

И ето ги всичките.

Как, мислиш, се боря с тях?

Ето ги, готови да се жертват за теб.

Те останаха твои! 

© Мария Грънчарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми...много ми харесва!

    "И ето устните – бедни.
    В птици без ято превърнати.
    Ето ги сухи. Студени, напукани,
    самотници безкрили, спящи."

    Мими, поздравления!

Random works
: ??:??