May 2, 2021, 5:30 PM

Те са като китайците 

  Poetry
971 0 0

 

Колко партии има 
в нашата малка държава?
Всяка по нещичко взима,
вместо в замяна да дава. 

 

Всички диреци с плакати,
сякаш сме зооградина...
Гледам ги - все тарикати,
плюя ги всяка година. 

 

Те се множат като зайци.
Нови и нови се въдят
сякаш сме вече китайци...
Грешни - безгрешните съдят... 

 

Смрад и воня се разнася
в цялата наша държава.
Кокошките спряха да снасят.
Кризата пак наближава. 

 

Мисля с това да завърша,
прав е защото поета:
"Не е народ, а е мърша"...
Сам си избира късмета! 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??