ТЕАТЪР
Жинотът е театър, ние сме актьори
в него играем драма или скеч.
Мислим си, че сме добри във всички роли,
друг ще каже това с някаква реч.
И идва ден, когато на сцената малка
се качват хора с младежки мечти,
ти пред техния устрем ще се чувстваш жалка,
да слезеш е време - ти разбери!
Те ще поемат в пиесата главни роли,
ти ще си останеш само статист.
Признания, слава, о, боже, как те боли!
Но животът върви млад, напорист.
Едни идват нови, а други си отиват,
истината на всички позната.
Младите от успехите си ще се опиват.
Ти ще си тръгнеш с песен изпята.
© Анка Келешева All rights reserved.