… И подлостта е форма на живот
за ниски твари с мътни слепоочия,
които в преднамерен, пъклен ход
заместват думи с дълги многоточия.
И срещите превръщат във театър.
И царствено раздават кратки роли.
А после се изгубват като вятър,
нарамили надеждите ни голи.
И някак безобразно съществуват,
прикрити в мълчаливи, тъмни ложи.
Безизразно очите си събуват
за нов театър смешно-невъзможен.
© Емилия Николова All rights reserved.