Feb 22, 2012, 11:01 PM

Театър на сенките 

  Poetry » Other
633 0 7

Две сенки под моя замръзнал балкон
разиграват среднощен японски театър,
в ритъм капчукът лее студен полутон,
безмълвен се скри във яката си вятъра...

Две сенки се сляха в съвършен силует,
забравили път и умора, бъдно и минало,
не разбират, не вярват, че това е сюжета,
и се пият с очи, сякаш кадър от нямото кино.

Две сенки композират във мрака въздишки
и приглася им тъжно дрезгав кучешки лай.
Луната е бледа, гримът тази нощ е излишен,
утрото скоро ще изпише с лъчите си „Край”.

 

Две сенки – въглена два съня ми прогарят,
две горещи дихания плъзват по моето тяло.
И си спомням сълзите... Пуша поредна цигара...
Две сенки - в позната до болка пиеса „Раздяла”.

 

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??