Мини на пръсти под незрящите прозорци -
да не разбудиш спящия квартал...
Ще пием чай от билки чудотворни,
приготвени в магически бокал!
Ти спомняш ли си малките вълшебства,
присъщи за елфическия род? -
Жените елфи с чудно биле тествали
кой е мъжът на техния живот...
Избраникът отпивал малки глътки
от силното горещо питие.
Полазвали го бягащите тръпки
на страстната любов - за векове!
Но случвало се феята да сбърка,
подведена от младостта....
Погрешният любовник се побърквал
и заживявал в самота....
Ела на пръсти! Будна съм и чакам,
загледана във врящия бокал...
Усещам тихите ти стъпки в мрака...
Минаваш през вълшебния портал.
© Румяна Симова All rights reserved.