На "непознаТиЯ"
Кажете ми, че има по-ласкаво
от слънцето, докосващо през юли.
Морето се събужда, бляскаво и
Вика ни, а ние недочули,
че някъде в дълбоко - синьото
разтварят се коралите неистово
и гонят пъргаво делфините,
Вълни и пяна - отблясъци лъчисти,
недовидели изгревите огнени,
си Мислим, че ще ни задминат -
и този гларус, и онази лодка...
...как гонят се, ...докосват ни делфините...
23.07.2006 год. [usmihvam se]
© Мери Попинз All rights reserved.
Поздрави!