Jul 6, 2010, 11:43 AM

Ти днес навърши, сине, четиринайсет 

  Poetry
971 0 4

Празнуваш, сине, своя ден рожден.
Усмивка по лицето ти танцува.
Този стих подарък е от мен.
Усмихнатите само съществуват.

Твоята усмивка е звезда.
Така ме радва тя, като изгрее.
Аз горд съм, сине, че съм ти баща.
Такъв наследник всеки днес копнее.

Ти пътя си в живота сам избра.
Загърбвай, сине, все зад теб успехи, 
които да са твоята съдба...
Късмет и радост да са ти доспехи.

Празнувай, сине, вече си голям.
До теб ще бъда, ако ме потърсиш.
В живота - необятен океан,
успяват тия, дето скачат първи.

Бъди като скалата - твърд и здрав,
като луната - светлина във мрака.
И никога прегърбен - само прав!
Теб щастието вечно да те чака.

Честит да бъде днешният ти ден!
Бъди щастлив със майка си и с мене.
Без схеми е житейският гоблен,
ушиеш ли го, дяволът ще стене!

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "До теб ще бьда,ако ме потьрсиш..","...и никога прегьрбен,само прав..."
    Много ми хареса!Ползотворен ден.
  • Много хубав стих! Поздрав за двамата!
  • Прекрасен стих си посветил на детето си!Да ти е жив и здрав и да ти носи само радости в живота!
  • Прекрасно е!Поздрави за двамата!
Random works
: ??:??