Ти имаш много имена:
сутрин си девойка, обед госпожа,
вечер си незнайно каква.
Събрала във себе си безброй настроения,
сутрин сърдита, обед добра,
вечер си... незнайно каква.
Носиш усмивки, обичаш цветя,
обличаш се в рокля или пола,
даряваш любов, носиш утеха,
и носиш дух и вяра в човека,
ти си обичана, ти си страстно желана,
днес си разплакана, утре засмяна...
Ти имаш много имена:
Ти си цвят, аромат, красота,
руса си или със тъмна коса,
днес ти си сянка, утре съдба,
но най ти приляга име: жена.
© Димитър Георгиев All rights reserved.