Ще те науча да летиш,
да се издигаш над земята,
да плуваш в етера сияен,
да докосваш с мисъл
аурата на дърветата
и да откъсваш спомените им!
Ще те науча да летиш –
ми каза, –
да сливаш огнения кръг
около тялото си
с този на Вселената,
да правиш бяла болката
и розово-червена светлината
от раждането.
И ме поведе
над стръмното на покривите,
над хълмистото на планините,
над скъсаните облаци,
в които бях.
© Павлина Гатева All rights reserved.
И нека полетът ти е прекрасен !