Ти, който молиш
всяка вечер за хляб и вода
за душата си,
който вярваш, че има добро,
светлина
че излъчват телата ни;
ти, който смирено подгъваш нозе
и навеждаш глава,
и привеждаш гръбнака
в молитва,
благодариш за насъщния
и за ближния,
за урока на старостта,
и за надеждата,
че ще видиш Месията,
запали и за мен
до кандилото
тиха сянка за грешница
на стената!
Заплачи вместо мен!
(аз отдавна пресъхнах самата).
© Павлина Гатева All rights reserved.