ТИ ЛИ СИ
Ти ли си?
Открих ли те, Любов?
Намерих ли те вече?
Такава истинска и пълнокръвна,
каквато си мечтаех
нявга... Вечер…
Тъй осезателна и топла.
Неземно приказна
и земно-сладка...
Тръпчива като шипка
и бляскаво-червена
кат` рубин...
Нима това си ти?
Събрала в себе си
стремеж и сила,
сълзи и болка,
и тоз необясним
човешки устрем
към най-съвършеното
и неизвестното...
Ти ли си, Любов?
© Илзе Енчева All rights reserved.