Aug 16, 2015, 10:41 PM

Ти, Мария! 

  Poetry » Love
868 0 19

Не беше като другите, Мария!

Със поглед можеше да ме препънеш -

да падна, нос в асфалта да забия,

с надеждата веднъж да се обърнеш.

 

В походката ти на изящен лебед,

в усмивката от утринни копнежи,

в косата ти на кок - съвсем небрежен -

оплетох музите си в тежки мрежи.

 

За тебе стих така и не написах,

не можех да намеря  точни думи,

а Бог тъй щедро щом те е орисал

каквото да добавя - все се губи!

 

И твърде тежки песни се изпяха

 с омразни думи, клевети коварни.

Красива, недостъпна и опасна...?

А вътрешно тъкана все от рани.

 

Ти беше като другите, Мария!

Но твърде съвършена за обичане.

В живота щом не могат да го имат,

красивото е само за отричане!

 

 

© Йордан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??