Когато грижиш се за вълк
дори затворен зад решетка
Усещаш погледа му зъл
със всяка своя нервна клетка.
Че даже звярът да е в плен,
със катинар и със верига,
Не си ти нивга защитен
Щом разумът ти не достига.
И щом подаваш му храна
не го допускай твърде близко.
Приятелството е с цена,
която си не струва риска.
© Таня Гулериа All rights reserved.
Благословена вечер, Таня Гулериа!