Ти обичаш ли ме още?
Всички кръчми вече са изминати,
всичките мегдани са пометени,
с краката ни са бързо те обходени
на танца в стъпките преплетени.
Всички пътища на спомена са минати,
на нощта моретата - преплувани,
денем слънцето подпалва в мене огъня
на дните ми, със теб изминали.
Всички пътища към тебе ме отведоха
и с тебе танца на живота ще танцувам.
По прашните мегдани и под слънцето,
по кръчмите с пиянските истории,
за теб морето на нощта ще преплувам
и в спомена за теб ще се стопя.
© Димитър Михов All rights reserved.