Ти си късче цигара в неизмит пепелник,
ти си черна отвара и фалшив еретик,
ти си земна поквара и изкусен дръвник,
ти си изгрев и залез на един леден миг.
Ти си вятър в полето и дъсчица с длето,
ти си дупка в сърцето и вековно дърво,
ти си празник във парка, пълноводна река,
ти си чаша без мярка и луда глава.
Tи си ранната пролет във кошмарния ден,
ти си огън в огнището и отчаян кретен,
ти ръждясало копче на повехнал балтон,
ти си черна магия и фалшив полутон.
За гробаря смъртта си, за клошаря - кашон,
за лъжец - съвестта си, за монаха - поклон,
ти си влюбен във нищото и се любиш насън,
ти си жар във огнището, изтърбушен куршум.
Ако някой се припознае, моля за автограф!!!
© Неземна All rights reserved.