Звездичка си ти в небесата,
но най-ярката за мен...
И слънчицето във водата -
закачаш скучния ми ден!
Калинка мъничка си ти в тревата,
скрила се под стръкчето любов
и трънчето си във петата,
боцкащо при всеки ход!
Трапчинката си на лицето,
показваща се с милата усмивка!
И зрънце си за изгладняла птичка,
и цветенце за жадната пчеличка...
Ти мелодия си нежна на китара,
която бих слушала безспир...
Ти си облачето в небесата...
Ти си камъчето във реката...
Ти момчето си, което
отвори раната в сърцето!
01.09.2009г.
© Поли Ангелова All rights reserved.