Ти си жена, родена за любов...
Да се събуждаш всеки ден щастлива.
И цялата си непрестанен зов -
от мъжки сън си даже по-красива.
Ти си жена от други светове,
създадени от непонятни чувства...
Повярваш ли на своето сърце
и стават извор жадните ти устни.
Ти си жена, узряла в огнен дъх,
и плод си от тъй нежна незабрава,
ръцете ти са птици в лунен път,
косите ти са дъхава дъбрава.
Ти си жена, готова да умре
за капчица гореща мъжка обич...
тя преродена в теб ще създаде
най-чудното творение на Бога...
© Михаил Цветански All rights reserved.