Търпиш всички нередности -
дали от интерес, или че си сляп,
имаш ли изобщо ценности,
или вълнува те сал насъщния хляб?
Като добитък те третират,
а ти си радостен даже.
Виждаш, че държавата затриват
и че шефът достойнството ти ще смаже,
но и през ум не ти минава
срещу туй да протестираш,
гледаш сал да се оцелява
и облаги да взимаш.
За морал, за чест забрави,
превиваш гръб за парата,
думаш си:"Няма света да оправя!",
думаш туй с далновидността на овцата!
© Георги All rights reserved.