Ти ангел ли си или нежност привлекателна?
В душата ми отключила заключена врата...
И всеки път ли като роза обаятелна -
ще будиш толкова прекрасни чувства в кръвта?
И искрата ли си в сърцето ми разпалена?
Като изгрева красив - ти показваш прелестта...
Ти сякаш мила от богиня си погалена -
да бъдеш красотата на голямата земя.
Ти звездата ли си заблестяла в небето -
ей тази дето повече от другите блести?
Ти стихията ли непокорна си в морето -
онази сила дето мила никога не спи?
Любовна песен пееш ти в мен трогателна,
Не спираш да пленяваш с поглед моите очи,
Ах, тази нежност,мила, в тебе, привлекателна,
е просто смисъла на всичко в моите мечти.