Тирето между две години
измерва целият живот.
И радости, и болки сини
събират се във този вот.
А дължината на тирето
измерва се във бели дни.
Роден от майка край морето
и аз преминах през слани.
Изминах пролети и зими.
Прегазих есени на крак.
А в лятото с горещи рими
прогонвах от душата мрак.
В тирето слънцето събирах.
Денят ухаеше на цвят.
И пътищата си избирах,
за да зарадвам този свят.
И днес, когато съм към края
на моето тире - живот,
все още, Боже, се старая
да го заслужа твоя вот.
© Никола Апостолов All rights reserved.
Поздрави от мен и Ви желая хубав ден!!