Тишина.
А в нея гласове
на убити птици.
И сънища
без изход.
Безпосочност.
Отчаяние.
Тишината
е отровна люлка
и превръща
светлата тъга
във черна мъка.
Колко близо
са възхода
и падението.
Колко бързо
трябва
да реша.
Почакай, време!
Не крия нищо!
Разголих дръзко
всички истини.
Някои са недъгави.
А колко бяха
лъскави.
Съблякох себе си
без страх и трепет
и се сблъсках
смело в призрака
на ехото.
Заболя ме.
И боли.
Тишина.
И в тишината -
самота.
Просветлява
моята тъга.
Ще се облека
отново
в изгреви.
И през ръба
на спомена
ще ти помахам
забързано...
преди да отлетя.
Тишина.
Синя тишина.
С вик ще съживя
птиците убити.
И ще сънувам
синева.
Не, няма да стана
друга,
ще се завърна
при себе си -
сама и в тишина,
с рана - спомен,
с истинска тъга,
за да не се вледеня,
за да мога утре,
щом те спомена,
да кажа:
Обичам го!
Нали и той, и аз
сме прашинки
в този свят
и щом сме тук
е трябвало да бъдем,
да се сбъднем,
да се срещнем,
да се нараним,
да се разделим
по-мъдри,
по-смели,
по-умни,
по-цели.
За да мога
да не се затворя
и някога, когато
сам това поиска,
да бъда приятел,
да бъда истинска.
Да протегна ръка
с кротка и нежна
усмивка,
както се подава
от човек на човека
топлина,
звезда,
вода
и тишина...
© Кали Пламенова All rights reserved.