Ще усетиш моята ръка
и дъха ми, полъха в косите.
Устни, нежна топлина.
Нощ, създадена в мечтите.
Сякаш в тази тишина
нежно се докосват струните.
Там в безкрая си звезда,
колко са излишни думите.
Аз съм целият до теб.
Облак и горяща клада.
Аромат на борова гора.
Пулсът на една наслада.
Тялото ти – шепнеща река,
в дланите на бреговете.
Чувство за небесна свобода.
Щастие от боговете.
Знам, вселената искри.
Ти разтапяш се като снежинка.
Стон и после: ,,Миг поспри!"
Танц на звездната прашинка.
Следва взрив и светлина.
Цялата изгаряш в нея.
Влиза в твоята душа
Пеперудената фея.
Тишина и топлина…
Знаеш, че ще бъда твой!
© Гедеон All rights reserved.