Във тази тъжна, сляпа нощ,
насред тази малка кръгла стая,
таи едно момиче свойта мощ,
опитва тайно да мечтае.
И пак е тук. Сама!
Сгушена във тъмнината на нощта,
усеща тихи стъпки в мрака,
усеща тишината на Смъртта...
Стои на този стар и прашен под, а Тя е там и чака.
Неописуемо обърква ù сърцето!
В гърдите натиска усеща.
Защо и как се озова пак тук, където
я пари болката коварна и гореща?
Във тази тъжна, сляпа нощ,
насред тази малка кръгла стая,
едно момиче губи свойта мощ
и изведнъж престана да мечтаe.
© Яни All rights reserved.