Точката е знак велик.
Дава намек за категоричност.
Но тя си има своя трик.
Да се пази от дългата критичност.
Точката е нещо неизбежно.
Тя поставя края на началото.
Ти може да се луташ безметежно.
Но тя ще ти покаже цялото.
Точката избира да те спре.
Предпазва те от поредна грешка.
Защото станат ли ти повече от две,
ще се сдобиеш с болка нечовешка.
Точката понякога обмисля
евентуалните последици от себе си.
Не приема, че такава е орисана.
Ще играе ролята си и на прелези.
Така вече ще е спокойна.
Да бъде връзката за светове.
Дори да се яви пробойна,
През нея ще минават цветове.
Точката донася и надежда
за новото начало след нея.
Уроците си бавно ще провежда,
докато съвсем не залинее.
А ако краят е със напрежение,
точката ще си потърси още две,
за да ти осигури продължение
на това, което сърцето ти зове.
© Биби All rights reserved.