На дядо
Селски улици - прашни.
Тихо е. Камъни, кал.
Малки къщички - празни.
Някога някой живял.
Портата дървена чака
гости на прага да стъпят.
Сам некрологът оплаква
минало - топло и скъпо.
Спомням си - дядо докуца,
баба след него - и тя.
Чакат конска каруца
за празника днес дошла.
Ех, минало време -
спомени носят тъга!
Днес пак Тодоровден е -
за тебе, дядо, свеждам глава!
© Ивелина Тодорова All rights reserved.