"Внезапно обаче се оказахме влюбени един в друг - безумно, недодялано, безсрамно, мъчително; бих добавил безнадеждно, защото лудешкият ни стремеж към взаимно притежаване би се оказал утолен само ако всеки от нас би погълнал и усвоил всяка частица от тялото и душата на другия..."
из "Лолита" - Владимир Набоков
На 18 години за пръв път те видях
и после дълги години все за тебе мечтах.
Не успяхме да срещнем веднага своите лъчи -
аз заминах да уча, ти продължи.
И ето, настъпи съдбовният ден,
в който ти ме видя, разкри се пред мен.
И имахме всичко в този свят тъй студен,
аз имах теб, ти имаше мен.
Ти за мен - пръв и единствен,
не първа за тебе аз бях,
но пък последната истинска обич,
чак до сетния час!
(и три месеца без теб...)
© Гъсеница All rights reserved.
за този земен и човечен стих,
за тези непознати, светли друми,
които аз на тебе посветих.
А знаят ли сега какви тревоги
разкъсваха те яростни въжа ?
Аз тебе те разпъвах върху огън.
Благодаря, че издържа.
Евтим Евтимов
Благодар ти, Еве! Гушкам си те и аз!