Топъл дъжд
Навън вали. И вдигат се мъглите
удавили простора на деня.
Размиват се от пепелта следите
през буйния порой вода.
Напук на снегове и листопади,
отломки и разбити ледове,
прекършени - отново ще сме млади
пречистени от топли дъждове.
Искри дъга пробудена в полето
поела в шепи грейнали лъчи.
Съзвездия назряват из небето
и тътнат ери, мисли и скали.
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА All rights reserved.