Oct 6, 2005, 2:49 PM

ТОТО-КОШМАР 

  Poetry
716 0 1

ТОТО – КОШМАР

 

Залагам пак на същите числа –

поредната надежда за късмет.

Съмнението – грапава пила –

по мозъка ми прави пирует.

 

“Не ще се видиш никога с пари.

За други е, приятел, радостта.

По-доходни вложения прави,

от тези малки, дяволски листа.”

 

Но, трябва да излязат този път.

Предишния аз просто нямах шанс.

По фишовете кръстчета цъфтят,

дарявайки ми щастие в аванс.

 

Предчувствието чука по тила –

ще потекат като река пари.

Аз вярвам пак във същите числа.

Не може просо все да не върви.

 

Така се лутам в този лабиринт.

Съмнения, надежди и печал.

До ТОТО-то опира моя бит...

Кошмар, завършващ винаги с провал.

 

1994 г.

 

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??