Това не е любов
Това ли ти любов наричаш,
докосване без страст.
Да казваш на някого, че го обичаш
и лъжите да са пропаст между вас!
На любов да не искаш да се учиш,
ако целувка няма да получиш.
А вятър хладен, дори не студен,
да е твоето оправдание да не си със мен!
И да ми казваш, че ме обичаш,
а сам да се питаш дали е така.
Любов ли можеш ти да го наричаш,
то е всичко друго, но не и любовта!
Не може да приемаш ти за лесно
чувствата на хората и любовта!
Може и да ти е интересно,
но това не е игра!
От празни думи нямам нужда,
искам на всичко за мен да си готов.
И ако тази отговорност ти е чужда,
то това не е любов!!!
© Елена Филипова All rights reserved.