Дали този свят осъзнава,
безшумния тътен на лудост,
безплодния добив на плява
и грешките в свойта безумност?
Дали този свят е обичал
доброто, красивото, бляна?
Или пред олтар се е вричал
на вечно прикрита измяна?
Дали този свят има сили
да бъде усмихнат и ведър?
Или е останал без милост,
без капка любов и без щедрост?
Дали този свят ще изкупи
греховните свои постъпки?
Или отведнъж ще се срути
в агонията на прегръдка!
© Данаил Таков All rights reserved.