Традицията
Тя никога няма да умре,
ще бъде вечна и жива.
Щом я носи на бели криле,
любовта на децата щастливо.
Щом я пази детският плам
и игривата детска усмивка.
Тя се търси с мерак овладян,
от злото щом търсиш почивка.
Тя е с име - любов и мечта,
щом ще топли светът безконечен.
И огънят в онази детска душа,
е огън - древен и вечен.
© Димитър Михов All rights reserved.