Трети март
Празнуваме деня на Свободата.
С много почит и обич в сърцата,
поднасяме цветя
с признателност към руските ни братя
за подвига, за жертвата им свята,
за нашата Свобода.
И горди сме, че във войната
редом с руските ни братя
сражаваха се с чест
опълченските наши дружини
като лъвове неустрашими.
Те почит заслужават днес.
И нека да няма забрава
за бойната дружба и слава
в днешни и бъдещи дни.
Родината днес е свободна,
но чака страната ни родна
с надежда добри бъднини.
Днес в притихналата зала
с обич, почит и възхвала
музика тържествено звучи.
С много любов в сърцата
и с вълнение в душата
просълзяват се очи.
Март 2017г.
Марийка Събева
© Мария Събева All rights reserved.