Вие паднахте за свободата,
о, храбри руски братя!
Потисникът беше сразен,
а нашият народ - спасен.
Спечелихте победи блестящи
против деспотите гнетящи.
Хората клети, онеправдани,
що проляха сълзи насъбрани,
с кръвта от хилядите рани
избавихте от жесток тиран,
възпя ви великият поет Иван,
нашият патриарх литературен,
че общият враг бе катурен
и народът да забрави няма
вашата мъжественост голяма!
© Георги All rights reserved.