Трети март е трети март!
На него сме със вдигнат гард.
Ний пред него се прекланяме,
без на друг да се осланяме.
Има версии различни-
благодарствени ,цинични.
Езици чешем си във нета
със хитреци и диванета.
Празник той си е сакрален,
ала със език брутален
ползват го, и то с години
червени, жълти, па и сини.
Да, купонът е купон-
тъпанар сме до галфон.
Дата, важното да има.
Караме се кат за трима.
Пък мисля си-
онез момчета,
дето правили са чета
и на Шипка те се биха
дали ще ми харесат стиха?
Тоз празник, както да празнувате-
истински, или се преструвате
във вечността е закован.
Честит ви празник!
бай Гецан
© Георги Янков All rights reserved.