Искам да ме поканиш на три песни.
На първата да се влюбим
от пръв поглед.
На втората да танцуваме и да се осмелиш
да ме целунеш.
Да бъде горещо, да съм мургава,
да бъда в рокля с цвят на слонова кост.
На третата да остареем заедно и да отлетим
в щастливия безкрай.
Ти искаш душата ми,
а тя е необятна.
Можем да пътешестваме заедно по целия свят,
с необятните си души,
просто като затворим очи.
Ти искаш душата ми,
а тя те е възлюбила, заедно с идеята
за този свят на изгреви и залези,
пустини и рисунки в скалите.
Загърни ме с тъканата черга,
откъсни ми един кокосов орех
и ме хвани за ръка.
Ти искаш душата ми,
а аз я търся в теб.
© Лилия Минева All rights reserved.
В тези времена, в които хората, които търсят и усещат нещо, са толкова малко, съм благодарна,че се намирам сред красиви души като вас. Вашите стихове и разкази ме вълнуват също толкова силно! И ви благодаря..