Jun 28, 2013, 9:24 PM  

Триптих - Летен ден 

  Poetry » Landscape
639 0 0

 *      *     *

 

 В предутринна хладност росата потръпва -

ще бъде изпита от жарки лъчи.

От изток, красива, зората пристъпва

да буди с целувки заспали очи.

 

*      *      *

 

Зад буреносен облак слънчев лъч намигна.

Дъждовно освежени птиците запяха.

Животът ни не е ли мечтаен сън постигнат?

Годините от спомени във мигове се сляха...

 

*      *      *

 

Денят отстъпва плахо пред силата на здрача,

полягащите уморено сенки се целуват.

Напред, към хоризонта, облаците плуват,

под тях между тревите щурчетата подскачат.

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??