Трюфели с вино́ и чай с кравайче –
какво му трябва друго на човека?!
С едни чорапе вълнени и май
ще припка още докъм триста века.
При минус седемнайсет – опанджа́к!
И повечко от чушчицата люта,
но ако има и горещ баджак
над триста зими някак ще изкюта.
Сърцето пък копнее за любов!
Притъ́рчам тутакси да му наскубя,
не става само с боб, сланина, боб...
и триста рубенсови губерчета! 😊
--------------------------------------
гу̀бер - вълнено покривало с дълги влакна
опанджа̀к – ямурлук
баджак -бедро
притъ́рчам - бягам, тичам
тутакси - веднага