С трепереща ръка
трохи събирам,
по друма на живота
аз вървя
любов изронена
на късчета прибирам
и слагам до сърцето,
да я съхраня.
В реки от чувства
по течение се спусках
политах във въртоп
от страст
любовта си да загубя
лекомислено допуснах
с греховете в ада слизах,
в огнената паст.
Щастието търсих,
за мене бе химера
любовта раздавах
на всеки кръстопът
сега събирам я,
но трябваше да проумея
че Щастие,Любов
все заедно вървят.
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.