Трудните истини,
ах, онези,
ежово скритите,
за които не подозираме,
камо ли да мислим...
Те са кинжали
право в сърцето,
болките събрало,
немислимите,
от аортата на битието.
Трудните истини -
те не изплуват случайно,
когато дъното е тинесто
наяве избълбукват
калните му тайни...
© Валентин Василев All rights reserved.