Трудно, по-трудно
ТРУДНО е да се промениш,
но също трудно е да се решиш.
Да намериш сили за борба
със досегашната си съдба.
Да кажеш край на самотата
и да си разкриеш душата.
Да се усмихнеш ти дори,
а не да проливаш сълзи.
Да хванеш нечия ръка,
но и да си подадеш другата.
Да гледаш право в очите
и да не си служиш с лъжите.
Да си споделиш своите мечти,
да заиграеш общи игри.
Но за да намериш истински приятел,
не е нужно да си гадател.
Само сърцето си леко отвори
и някой специален вътре пусни.
После повярвай му ти
и с него до края бъди.
Защото трудно е да се промениш,
но ПО-ТРУДНО е приятел да задържиш!
© Диляна All rights reserved.