Бездействието прави силата бледа,
докато минават минутите безспир,
а казано е, че без борба няма победа
и без положени усилия няма келепир.
Изразходвани са годините отминали
в усърдна работа, малко пари, умора.
Останали последни сили, почти загинали,
но още запазени от трудолюбивите хора.
Трудът в живота е длъжност голяма,
затова сезонът му никога край няма...
© Никица Христов All rights reserved.