"Тръстика или трева"
Ще ме измислиш ли
луда, надменна,
с нрав на сърна, родена сред кози.
И все пак безстадна.
Ще ме измислиш ли
ведра и вятърна,
нетипична за всички, но само за тебе
разпознаваема.
Ще ме измислиш ли
молеща, плаха,
разплакана от мисълта на залеза,
изгубена в пясъка.
Ще можеш ли
мисълта ти да бъде
дива и опърничава като тръстика,
а не удобна трева.
© Боряна All rights reserved.