Тупкаш ли още, Сърце?
Накажи ме, Сърце...
Само болка ти причинявам.
Дано дойде денят,
в който мога да ти се отплатя.
В теб събирах чувства разпилени -
щастие, мечти... очи насълзени.
Изморих се! Чуваш ли, Сърце?
Много болка в тебе оставих.
Сега се моля, дано ми простиш.
Обещавам да бъда различна.
Обещавам да не те наранявам.
Обещавам вече болката настрани да оставям.
Тупкаш ли още, Сърце?
Тупкаш ли още с плам и с жар?
И ти уморено си, знам.
Но не спирай, Сърце, да обичаш!
Някога ще дойде денят,
в който само щастие в теб ще захвърлям.
Тогава, Сърце, ще има отплата
за болката и мъката... За Съдбата!
Катя Михайлова
© Катя Михайлова All rights reserved.