Турмалин
От камъка
изгрява черно слънце
с лъчи, пробили
твърдата му гръд.
Искрящи черни копия
и тънки
иглички от взривена черна плът.
И всичко
по природните закони.
И по асиметрични правила.
Изящност.
Красота.
Неръкотворност.
В едно едничко
късче от скала.
Искри
лъчисто-слънчева структура
със блясък
на безкрайно чер седеф.
Космически
кристална политура
във камъка създала е релеф.
Природата
се самопресъздава
във вид на турмалинови слънца.
Красиво е,
когато осъзнаваш,
че някъде край теб е вечността.© Александър Калчев All rights reserved.